Hvilken vei tar Paradis Brygge

Boligene i fase 2 på Paradis Brygge legges snart ut for salg, og i den forbindelse har vi snakket med prosjektleder Unn-Iren Salmelid og eiendomsmegler Olav Kristensen og bedt dem beskrive prosjektet.

– Boligtrenden endres. Folk bor på mindre, smartere areal med lettstelte, godt utnyttede boliger. Dette ser vi mye av i storbyer som New York og London. Konseptet kalles «Compact Living», forklarer Unn-Iren. – Det handler om å få mest mulig ut av hver eneste kvadratmeter. Dette er også konseptet for Paradis Brygge fase 2.

– Er dette konseptet noe folk ønsker?

– Vi har lenge merket en etterspørsel fra folk som vil bo på mindre areal. En del har hytte i Sirdal eller på Sørlandet, og leilighet i Spania. Da blir det mye å vedlikeholde, sier Unn-Iren.

– Det er god respons på fase 2 allerede, skyter eiendomsmegler Olav Kristensen i EiendomsMegler 1 inn. – Her kommer kjøperne til ferdig dekket bord med opparbeidede uteområder og ferdig strandpromenaden langs sjøen. Det ser rett og slett idyllisk ut, smiler han.

– Hvordan dere beskrive Paradis Brygge?

– Paradis Brygge handler om det nære. Bølgeskvulp. Sol. En kajakk eller to i felles bod i kjelleren. Om å være nær byen, rusle inn på et godt kvarter og ta buss eller tog tilbake. Og det handler om en løpetur rundt Godalen eller en svømmetur i sjøen, smiler Unn-Iren.

– Paradis Brygge er en av de største salgssuksessene vi har hatt her i regionen, forklarer Olav Kristensen. – Det har vært stor interesse hele tiden, og vi har fått en god miks av beboere.

– Hva kan dere si om de nye leilighetene?

– Fase 2 ligger i andre rekke mot sjøen og består av fire bygg, sier Olav. – De er fra 42 til 90 kvadratmeter og har solrike balkonger. I tillegg blir det en stor, felles takterrasse med beplantning og nydelig utsikt.

– Dette er et veldig godt tilskudd til den eksisterende bebyggelsen. Leilighetene passer til flere ulike kjøpergrupper. Vi håper at unge førstegangsetablerere få øynene opp for leilighetene, men de passer like godt for voksne som vil nedskalere, sier Kvanvik Salmelid.

– Når står Paradis Brygge trinn 2 ferdig?

– Etter planen begynner byggingen i slutten av året, og boligene skal stå ferdige i overgangen mellom 2022/2023, runder Unn-Iren av.

«Vi har lenge merket en etterspørsel fra folk som vil bo på mindre areal. Noen har hytte i Sirdal eller på Sørlandet eller leilighet i Spania. Da blir det mye å vedlikeholde.»

Unn-Iren Kvanvik Salmelid, prosjektsjef i Solon Eiendom

Unn-Iren Salmelid, Solon Eiendom og eiendomsmegler Olav Kristensen fra EiendomsMegler 1. Paradis Brygge fase 2 er innflytningsklare i årsskiftet 2022/2023.